TERUGBLIK SUMMERCAMP 2016

Ook van het Summercamp 2016 houden we weer een online dagboek bij. Dan kunnen de ouders en verzorgers ook lezen wat er in deze sportieve week gebeurt. We gaan proberen deze dagelijks te updaten.

Dag 1

Summercamp 2016 (2)Zo dag 1 zit er weer op!!!! Na een jaar wachten zijn we vanmorgen weer volle bak begonnen met het MNS 2016! Nadat de campers afscheid hadden genomen van hun ouders hebben wij eerst alle regels van het kamp goed in de oren van de campers geknoopt, waarna we ze van een mooie outfit hebben verzorgd. Toen konden we eindelijk beginnen met waar iedereen voor gekomen was, BASKETBALLEN.

Eerst snel de fundamentals doornemen en daarna veel spelen zodat wij (de coaches) vanaf nu de teams goed op niveau kunnen indelen.
Leuke day one…op naar de tweede!

Oh ja, nog een leuk weetje: tijdens het typen van dit bericht om 23.45 hebben we nog even alle campers uit hun bed mogen halen om wat leuke spier opbouwende oefeningen te doen (als woorden niet werken dan maar voelen).

Coach Quincy

Dag 2

De oogjes waren nog wat klein toen de muziek om 08:00 uur door de boxen schalde. Na het ontbijt waren de campers inmiddels wel wakker en stonden ze om 09: 15 uur al te trappelen om de ballen te mogen pakken. In de ochtend stond teamdefense op het programma en daarbij ook een specialisatie training. ‘s Middags kregen de campers een intensieve station training waarbij naast alle basketball fundamentals,ook footwork&coördinatie, werd getraind. De temperatuur was inmiddels gestegen tot tropische hoogten en de zweetdruppels vlogen in het rond. Waterbreak!

Na de opnames van de Running Man Challenge, wat voor veel hilariteit onder de campers en de coaches zorgde, werden de koolhydraten weer aangevuld door Frances. Gisteravond stond macaroni bolognese op het menu en vanavond kip kerrie met rijst.
In de avond werd er hard gebattled op de basketballvelden tijdens de wedstrijden en na het stretchen werden de reversibles ingezameld om gewassen te worden. Daarna zelf wassen/douchen, nog wat lekkers eten, even samen chillen en om 22:30 uur gingen de lichten weer uit. In tegenstelling tot de eerste avond, was het nu meteen muisstil

Coach Mike

Dag 3

Het NMT wordt voorgesteld door Coach Toon van Helfteren.Wakker worden met een lekker liedje zoals gebruikelijk. Vervolgens ontbeten en begonnen met een warming up buiten op het grasveld. Na afloop van de warming-up hebben we een aantal dieren na gedaan in de vorm van een fysieke prikkel, om te zien wie er goed Discovery had gekeken. Na de warming-up lekker een stukje hardgelopen terug naar de sporthal, je kon al merken dat een aantal vrij moe waren. Het is nu natuurlijk wat om in zo’n warme hal en die aantal trainingen gewoon nog door te gaan.

Daarna hebben we nog getraind waarna vervolgens het Nederlands Team kwam. Iedereen bleef hard en goed trainen ondanks de hitte, compliment van onze kant. De kinderen hebben samen met het Nederlands Team trainingsstations afgewerkt en er was zelfs de mogelijkheid voor een handtekening, teamfoto of een Selfie. Toen kwam het onmogelijke uiteraard, dat was de Coaches verslaan. Iedereen heeft het dan ook dit jaar weer moeten afleggen.. helaas! We hebben wel beloofd om ze volgend jaar weer een kans te geven en te zien of het dan wel lukt.

Coach Terrence.

Dag 4

We werden weer wakker met lekker weer (yes want we gaan ‘s middags zwemmen), maar de koppies waren ook iets vermoeider vandaag. Patrick Faydherbe, huidige coach van APOLLO heren 1, kwam een clinic geven en zette iedereen meteen op scherp met zijn leuke manier van uitleg en voorbeelden. Veel stond in het teken van bewegen zonder bal en spacing op het veld, wat volgens Patrick en ook de coaches goed uitgevoerd werd. Daarna hebben we ‘s middags lekker ontspannen, maar ook veel lol gehad in het zwembad! s’Avonds zaten we alweer vol energie en hebben we hard 5 tegen 5 gespeeld.

Zzzzzzzzzz Coach Maaike


Dag 5

Nahar_Summercamp_2016_(24)Vandaag zijn we opgestaan met de gedachte dat het de laatste volle dag is in De Slenk. Dit betekent Friday Funday! De ochtend stond in het teken van 3 tegen 3 games en in de middag speelden we de Hotdog games. Tijdens deze games krijgen de 4 teams: de Blue Mamba’s, de Vette Hot Dogs, de Golden State Guardians en de Kaasmotrozen 2.0 drie minuten de tijd om zoveel mogelijk scores te verzamelen. Coach T heeft elke oefening uitgelegd waarna de muziek voor 3 minuten aanging om zo snel mogelijk punten te scoren. Het ging hierbij om pass, dribbel en schotoefeningen. De strijd zat er lekker in en uiteindelijk waren het de Blue Mamba’s die wonnen. In de avonduren mochten de winnaars van verschillende oefeningen onze coaches uitdagen.

Toen Nienke coach Maaike uitdaagde in een shooting contents liet Maaike zien hoe het moet, ze mistte namelijk maar 1 schot tijdens een minuut lang schieten. Met handje druk kon niemand Coach Mike verslaan, ook Coach Quincy niet. De avond eindigde met de Skills Challenge die Jesse heeft gewonnen in een recordtijd van 23,2 seconde. Vanavond voor het laatst de bedden klaarleggen en slapen op het veld. Weltrusten!

Coach Mitchel

Dag 6

De week is voorbij gevolgen en het is alweer zaterdag. We hebben 5 dagen zeer intensief getraind: Iedere ochtend opstaan om 08:00 uur en ‘s avonds om 22:30 uur weer naar bed: daartussen bestond de basis van het programma uit een gevarieerde warming-up, 2 trainingsblokken met een thema in de ochtend, 2 trainingen in de middag (individueel en als team) en verschillende spelvormen en games in de avond.

Ondanks dit zware programma was er op de zaterdagochtend bij de campers nog genoeg energie over om aan hun ouders te kunnen laten zien wat ze deze week allemaal hebben geleerd. De deuren van de Slenk gingen namelijk al om 09:30 uur open om het publiek de gelegenheid te geven om naar de laatste trainingen van het MNS 2016 te komen kijken. De tribunes waren dan ook goed gevuld met o.a. ouders, opa’s, oma’s broertjes, zusjes en vrienden.
Aan het eind van de laatste training ontvingen de campers de Certificaten van Deelname van de coaches, werd er gedoucht en alle spullen uit de kleedkamers weer ingepakt. Na de prijsuitreiking namen de campers afscheid van de coaches, werd er nog schoongemaakt door de vrijwilligers (nogmaals hartelijk dank hiervoor!!) en ging iedereen moe, maar voldaan naar huis.

In meerdere opzichten was het Mike Nahar Summercamp 2016 zeer geslaagd en wensen wij iedereen een fijne zomer(vakantie) toe.

Tot volgend jaar!

Coach Mike

Benieuwd naar de overige foto’s die we gemaakt hebben tijdens het Summercamp 2016? Bekijk ze dan in ons online album.

« 1 van 3 »

 

Reacties gesloten.