TERUGBLIK SUMMERCAMP 2015

Team Mike Nahar Summercamp 2015 vlnr: Fred, Maaike, Mitchel, Erik, Mike, Jeroen, Quincy, Terence, Nicole, Debbie en Frances.

Zaterdag 3 juli 2015

Vandaag zijn de laatste voorbereidingen getroffen voor het Mike Nahar Summercamp wat gehouden zal worden in sporthal de Slenk. De kantine is ingericht om elke dag gezellig samen te eten, en de sporthal zelf is voorzien van nieuwe lijnen en helemaal up-to-date. Het team kijkt nu uit naar de deelnemers en zullen ze die maandag 6 juli hartelijk ontvangen. Dat staat te gebeuren om 10.00 uur. De ouders kunnen dan even kijken waar hun kinderen de komende week verblijven en dan om 11.30 uur is het ‘kids only’.

Voor de ouders zorgen we voor updates die u dagelijks kan nalezen op Twitter of Facebook, maar ook op deze pagina. We willen elke dag proberen een kort overzicht te schrijven van de gebeurtenissen in de Slenk. Zet deze pagina dus bij u favorieten.

Het team achter het Summercamp heeft er zin in en zien uit naar aanstaande maandag!


Dag 1
Door Quincy Treffers

Quincy Treffers overziet de handelingen

Quincy Treffers overziet de handelingen

De eerste editie van ons Summercamp is vandaag gestart. Via social media en onze website proberen wij familie en vrienden op de hoogte te houden. Dagelijks zal een van de coaches een klein verslagje schrijven. Quincy Treffers, speler van Aris Leeuwarden schrijft vandaag over zijn ervaringen.
‘Vandaag was de eerste dag van het Mike Nahar Summercamp. Vanaf het eerste moment dat de ouders weg waren was er al erg veel enthousiasme. We liepen goed op schema, waardoor we de tenue’s vroegtijdig konden uitdelen. Vlak erna waren we begonnen met de gezamenlijke lunch en vervolgens de warming up, dit ging erg goed en de kids waren goed en actief bezig.

Nadat we zijn begonnen met de 1e trainingen moesten we de niveau’s bepalen, ikzelf vond dat erg leuk omdat je alle kinderen zag werken als beesten. Het 1e diner begon om 5 uur en er stond macaroni op het menu, er waren zelfs kinderen die wel 3 borden hadden gehaald.

Slapen in een sporthal is al een belevenis op zich!

Slapen in een sporthal is al een belevenis op zich!

Fred van Eck is langsgekomen om foto’s te maken dus jullie kunnen ook op onze Facebook pagina kijken naar de foto’s. Mijn conclusie na de eerste dag is dat we een groep werkpaarden hebben en dat dit een ontzettend leuke en leerzame week gaat worden. Aan ons zal het in ieder geval niet liggen.

Weltrusten!’


Dag 2
door Terrence Robinson

DSC02883_638_960

Coach Terrence Robinson

Via Social Media en onze website proberen wij familie en vrienden op de hoogte te houden. Dagelijks zal een van de coaches een klein verslagje schrijven. Terence Robinson, die vorig jaar ook bij het Kings Summercamp aanwezig was, schrijft vandaag een klein verslag.

‘Zo, dag 2 van het MNS zit er weer op. We hebben een basketballvolle dag gehad, waarin allerlei trainingen aan bod zijn gekomen. Allereerst hebben we stations afgewerkt, waarbij onderwerpen als defense, rebounding, ballhandling en een stationnetje krachttraining aan bod zijn gekomen. Twintig minuutjes goed luisteren en veel leren met andere woorden. Daarna zijn we doorgegaan met specialisatie training. Iedereen opdelen op positie, dus alle guards bij elkaar, alle forwards bij elkaar en alle centers bij elkaar. Bij iedere positie ook de bijbehorende coaches en trainen maar. Hierna volgde een teamtraining. Deze training stond volledig in het teken van teamdefense. BALL!! HELP!! DENIAL!!

DSC02926_640_426

Drukte in de Slenk

Dat waren de kreten die je gedurende deze training door de hele zaal hoorde. Als afsluiter werden er vanavond partijvormen gespeeld, waarbij de rivaliteit flink naar boven is gekomen. Op veld 1 waren de meisjes de strijd aan het uitvechten tegen de jongens. En op veld 2 waren de jongens uit Alkmaar de battle aangegaan tegen de jongens uit Den Helder. Wie er hebben gewonnen houden we nog even geheim, maar ik kan wel zeggen dat er verrassende uitslagen waren;-)

Op dit moment liggen alle kids lekker in bed en zijn de coaches rustig aan het uitpuffen en bijpraten in de kantine. Op naar dag 3!


Dag 3
door Erik van der Sluis

11053471_1603061686615528_7560959222028549149_o

De campers op de foto met het Nederlands Mannen Team.

Via Social Media en onze website proberen wij familie en vrienden op de hoogte te houden. Dagelijks zal een van de coaches een klein verslagje schrijven. Erik van der Sluis, oud topspeler en huidig jeugdcoach bij Noordkop, schrijft vandaag een klein verslag.

‘Vandaag was het programma van het MNSummercamp wat anders dan gister. We kregen namelijk s’morgens het Nederlands Mannen Basketball team op bezoek. In het kader van wat reclame voor het mannenteam gaan zij een aantal zomerkampen af waar ze trainingen geven. De mannen hebben eerst zelf getraind, toen handtekeningen uitgedeeld en vervolgens de campers getraind en gezellig met de campers gegeten. De kids hebben hier enorm van genoten en veel van geleerd.

Erik van der Sluis in actie

Erik van der Sluis in actie

s’ Middags hebben we lekker gerelaxt in het zwembad waar we lekker een paar uurtjes hebben gezwommen in binnen en buitenbad. Het Aquacentrum in Den Helder is hier de ideale plek voor en mooi op loopafstand van sporthal de Slenk.

Dan kwam daar de avond, ja ja de wedstrijden tussen de campers en de coaches. De tribunes zaten bomvol en de wedstrijden waren spannend maar de coaches bleken toch net iets te sterk. Het geheel werd aan elkaar gepraat door Fred van Eck en kregen de teams een mooie introductie. Wederom dus een topdag op het Mike Nahar Summercamp.’


Dag 4
door Nicole en Maaike

Via social media en onze website proberen wij familie en vrienden op de hoogte te houden. Dagelijks zal een van de coaches een klein verslagje schrijven. Vandaag hebben onze vrouwelijke coaches Nicole Pompert en Maaike Klein een verslag geschreven over de dag.

Coach Maaike overziet het court

Coach Maaike overziet het court

‘Wakker geworden met ‘ik voel me sexy als ik dans’, gekozen door Jeroen van der List. Hier deed hij natuurlijk ook een leuk dansje bij! Het was al meteen duidelijk, dit gaat een swingende dag worden. De vierde dag begonnen wij met loopscholing en ballhandling.

Toen alle campers warm waren kon begonnen worden aan de teamtraining: rebounding. Vervolgens werd gestart aan de laatste specialisatietraining. De guard training van vandaag stond in het teken van reactievermogen, dit werd getraind met behulp van tennisballetjes. Bij de forward training werd voor het laatst gewerkt aan de schottechniek en maak je klaar want de centers hebben nieuwe moves geleerd!Druk overleg over de tactiek

De rest van de dag zag er als volgt uit: een actie reactie clinic, teamtraining en 5-5 wedstrijden. De campers lieten tijdens de teamtraining, waarin deze clinic centraal stond, duidelijk zien wat zij geleerd hadden. Niet alleen in de teamtraining maar ook tijdens de 5-5 wedstrijden kon duidelijk worden gezien dat de campers al veel hebben geleerd tijdens het camp! Vooral de meiden (natuurlijk) lieten dit zien in de wedstrijd tegen de oudste jongens.
Alle campers liggen weer in bed om fris en fruitig te zijn voor de allstargames van morgen!’


Dag 5
door Jeroen van der List

Via social media en onze website proberen wij familie en vrienden op de hoogte te houden. Dagelijks zal een van de coaches een verslagje schrijven. Vandaag heeft Jeroen van der List, oud speler van Den Helder Kings, een verslag geschreven.

Even goed naar coach Mike luisteren

Even goed naar coach Mike luisteren

Hoogstwaarschijnlijk de meest ontspannen dag van de week, soms zelfs een beetje te ontspannen. Er stonden veel leuke spelletjes op het schema, de dag begon met een 3on3 toernooi. Teams werden gemaakt door de coaches om de competitie eerlijk te laten verlopen. Tien minuten op de klok en wie de meeste scores had won. Hiermee konden de teams en dus de spelers hun persoonlijke punten verdienen die later op de dag in het algemeen klassement werden verwerkt.

Met de lunch werden de kinderen verwend met een kroket of frikadel, dat vonden de ze helemaal niet erg. Bij het eten werd het aantal decibel in geluid steeds minder naar mate de week ten einde komt. De kinderen eten, drinken, en slapen basketball.

Hierdoor zijn er enkele blessures omdat ze niet gewend zijn om zoveel bezig te zijn met basketbal, de agenda van Debby (fysiotherapeut) was daarom altijd wel goed gevuld. Vervolgens begonnen we aan de All-Star Afternoon.

En natuurlijk met z'n allen op de foto als aandenken!

En natuurlijk met z’n allen op de foto als aandenken!

Nogmaals teams eerlijk verdeeld over 4 groepen, elke groep moest een naam verzinnen, hierdoor kregen we namen zoals, De Superboeren, De Pizzabakkers, De Kaasmatrozen, en Team Su (riname). In totaal tien onderdelen dus tien punten te verdienen. Daarna werden de punten aan de winnende teams gegeven en konden we naar de halve finale en finale gaan. De twee onderste ploegen tegen elkaar en de 2 bovenste ploegen tegen elkaar. Met als grote winnaar in tegenstelling tot vorig jaar, Team Su (riname) van Coach Terence. We hadden ook een All-Star team dat mocht spelen tegen de coaches. Weer vlogen de dunks van Coach Mike en driepunters van Coach Erik om de oren en werd er gewonnen door de coaches. Na het avondeten was er vrij schema en veel muziek met ook nog een Skills Challenge voor wie er mee wilde doen. Al met al een geslaagde dag en op naar het laatste nachtje slapen in de sporthal.


Wil je alle gemaakte foto’s zien van het Mike Nahar Summercamp? Bekijk ze dan in onze gallery

« 1 van 9 »

Reacties gesloten.